Karelia drum ‘ n ‘ bass

Karelia is a name, a female name, in many different cultures around the world. Karelia is a region’s name. Karel is latin, meaning ‘free man’. Karelia is a language. Karjala is Karelia. Kalevala is the national epic of Karelia and Finland. Karelian singing tradition is poetry about life; moments of sorrow, falling asleep, farming, relationships – all human emotions spoken in music, in singing, ever evolving songs. Karelia as a word holds a great power, also a great sorrow. Karelia is a big word, it is a beautiful word. It is a word so huge that it’s meaning is impossible to understand.

We will join forces with wonderful Kalle Ylitalo (drums), Oskari Lehtonen (bass) and Sonja Korkman (soundpainting) for a special gig at Tenho Restobar, Helsinki, on 12th of January.

Welcome!

The night is free entry, like all nights are in Tenho.

Wishing you a great New Year’s celebration!

Karelia on nimi, naisen nimi, monissa eri kulttuureissa ympäri maailman. Karelia on maantieteellisen alueen ja seudun nimi. Karel on latinaa ja tarkoittaa ‘vapaa mies’. Karelia on kieli. Karjala on Karelia. Kalevala on Karelian ja Suomen alueen kansallistarustoa. Karjalainen lauluperinne on elämänrunoutta; surun hetki, nukahtamisen hetki, maanviljelyn hetki, ihmissuhteet – kaikki tunteet puhuttuna sävelin ja jatkuvasti muuntuvin säkein. Karelia on sana joka pitää sisällään suuren voiman ja suuren surun. Se on niin suuri sana, että sen merkitystä on mahdotonta ymmärtää.

Yhdistämme voimamme basisti Kalle Ylitalon, perkussionisti Oskari Lehtosen ja soundpainter-muusikko Sonja Korkmanin kanssa Tenho Restobar:n lavalla 12.1.2017; tervetuloa kokoontumaan musiikillisen leirinuotion äärelle.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, kuten aina on tapana Tenhossa.

Hyvää uuden vuoden juhlintaa!

-T

Karelia_drumnbass

Karelia drum ‘ n ‘ bass

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *